Geen resultaten

Deventer 2017

30 april 2017

Onderdeel van: Programma's Open Joodse Huizen 2017

Op 30 april 2017 vindt voor de derde keer Open Joodse Huizen in Deventer plaats.

Op zes adressen in Deventer komt de geschiedenis tot leven. Directe getuigen, nazaten en huidige bewoners komen met verhalen, voorstellingen en muziek.

Open Joodse Huizen Deventer wordt georganiseerd door het Etty Hillesum Centrum, de werkgroep Struikelstenen Deventer en Theaterimpressariaat Met Man en Muis in samenwerking met het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam.

Dit is alleen mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de steun van donateurs en fondsen. Met veel dank aan alle betrokkenen.

Het Etty Hillesum Centrum heeft als motto 'Beter samenleven.' Het meldpunt discriminatie Deventer is dan ook in het centrum gevestigd. Daarnaast wordt door middel van educatie en herdenken de geschiedenis van het leven van de Deventer joden en Etty Hillesum levend gehouden.

De Werkgroep Struikelstenen Deventer heeft als doel om voor alle, door de Nazi’s gedeporteerde en vermoorde, Deventenaren ‘struikelstenen’ te laten leggen. Dit zijn voor het grootste gedeelte de joodse inwoners, maar ook verzetsstrijders en Jehova’s getuigen. In totaal zullen in de komende jaren meer dan 460 struikelstenen worden gelegd.