Deventer 2018

29 april 2018

Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet vindt in Deventer voor de vierde keer plaats. Er zijn herdenkingen op acht locaties. Download hier het programma in pdf.

Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet in Deventer wordt georganiseerd door het Etty Hillesum Centrum en de Werkgroep Struikelstenen Deventer, met ondersteuning van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam.

Het Etty Hillesum Centrum heeft als motto ‘beter samenleven’. In het centrum wordt door middel van educatie en herdenken het leven van de Deventer joden en Etty Hillesum levend gehouden. Ook is hier het Meldpunt Discriminatie Deventer gevestigd.

www.ettyhillesumcentrum.nl

De Werkgroep Struikelstenen Deventer heeft als doel voor alle gedeporteerde en vermoorde Deventenaren ‘struikelstenen’ te leggen. In de komende jaren worden meer dan 460 struikelstenen gelegd voor joodse inwoners, verzetsstrijders en Jehova’s getuigen.

www.struikelstenen-deventer.nl

2018 is het Jaar van Verzet. De website www.onderduikhuizenvoorjodenindeventer.nl geeft een virtuele stadswandeling weer langs de 56 huizen in Deventer waar Joden ondergedoken zaten tussen 1942 en 1945.